Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jan Fjärrstad i Högboda har fått permobilen indragen av regionen. Foto: SVT

Permobilen var Jans nyckel till frihet – drogs in av Region Värmland

Publicerad

En permobil har i flera år varit nyckeln till frihet för Jan Fjärrstad i Högboda. Men nu har regionen satt stopp. Efter en reparation får han inte tillbaka sin permobil, med hänvisning till att han inte skött om den och förvarat den på rätt sätt.

– Jag är rent ut sagt förbannad, säger Jan Fjärrstad och berättar att han nu utan permobilen är helt beroende av vänner och bekanta för en sådan enkel sak som att ta sig till affären en dryg kilometer bort.

Skjulet har tidigare godkänts av regionen

En ryggskada gör att han att mycket svårt att gå. Bara att ta sig till postlådan på gården kräver flera pauser på vägen.

Permobilen har han haft förvarad i ett skjul på gården. En förvaring som ansvariga på region Värmland tidigare godkänt.

– De har varit här och tittat flera gånger och sagt att det är ok, men nu tycker de att jag förvarat permobilen fel och jag därför inte får behålla den, säger Jan Fjärrstad.

Åkgräsklipparen som nödlösning

Till nöds för åkgräsklipparen han har på gården duga som transportmedel till affären, men det är enligt Jan Fjärrstad en tillfällig nödlösning.

– Men jag har inte råd att köpa mig en permobil, så jag hoppas verkligen att regionen tänker om, säger han.

Hör Jan Fjärrstad berätta om sin situation i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.