Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Petter Solberg hur han tror det kommer kännas att åka med sin mamma. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Petter Solbergs kartläsare till EM-rallyt: 73-åriga mamma Tove

Uppdaterad
Publicerad

Till helgen kommer Petter Solberg delta i klassen Rally Legends vid EM-rallyt. I dag meddelade han att kartläsaren är ingen mindre än hans mamma Tove Solberg.

– Det är första och sista gången, säger hon.

Tove Solberg erkänner att det är lite nervöst att vara kartläsare åt sonen. Under 1980-talet tävlade hon själv inom folkrace i Norge och vann flera tävlingar. Och nu vid 73-års ålder så blir det debut som kartläsare för Petter.

– Jag har inte vågat innan, jag har alltid sagt nej, säger Tove Solberg.

”Henning är jag lite rädd för”

Utöver Tove och Petter kommer flera andra från släkten Solberg/Walfridsson att delta i olika evenemang och lopp under helgen. Bland annat så ska Henning Solberg, bror till Petter, köra en av Petters historiska bilar. Trots att han ser framemot att se brodern köra bilen så har han bett honom att ta det lite försiktigt med den.

– Jag vet att när du får på dig hjälmen så vill du mycket, så Henning är jag lite rädd för i Toyotan för den går fort, skrattar Petter Solberg.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.