En festivalpublik på Putte i parken. Foto: SVT

PiP blir gratis

Uppdaterad
Publicerad

Tuffare konkurrens om de stora artisterna.

Det blir fritt inträde på Putte i Parken i Karlstad i år.

– Vi har inte fått ihop programmet med de bokningar som vi har önskat till sommaren på grund av att flera artister gör turnéer och är bokade exklusivt av andra festivaler. Dessutom kan vi inte lägga miljontals kronor på ett band, det är därför vi har tagit det här beslutet, säger festivalgeneralen Niclas Lagerstam till Värmlandsnytt.

Hur kommer festivalen att förändras?

– Den kommer inte att förändras. Den är ju en dag kortare, som vi har berättat tidigare, och det blir ett antal färre band som spelar, men sen kommer festivalen att ha samma sköna innehåll. Skillnaden är att det kommer att vara fullt med folk hela tiden, säger Niclas Lagerstam.

”Gick inte ihop”

I ett klipp som Putte i Parken har lagt ut på nätet meddelar Niclas Lagerstam att alla som redan köpt biljett ska få sina pengar tillbaka.

Vem ska betala festivalen när besökarna går in gratis?

– Vi räknar med att få ihop det med viss del sponsring och ökade intäkter på området. Där tror jag att vi är hemma. Festivalen kostar inte lika mycket att göra som den har gjort förr om åren, och så har vi sänkt bandbudgeten något mot vad det har varit förut.

Hur såg ekonomin ut förra året?

– Bokslutet är inte färdigt ännu, det ska vara inne i juli, tror jag, säger Niclas Lagerstam.

Men vet du någonting om hur ekonomin såg ut förra året?

– Det gick inte ihop i alla fall, men det har inte riktigt med den här saken att göra, säger han.

Fler artistsläpp

Putte i Parken arrangeras i Mariebergsskogen i Karlstad den 3-5 juli. Enligt Niclas Lagerstam kommer ett nytt bandsläpp redan på måndag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Putte i parken 2013

Mer i ämnet