Poesi drog fulla hus

Publicerad

Sexton okända poeter lockade över 70 åhörare när Karlstads bokcafé presenterade resultatet av en diktinsamling på Värmlands museum nu i helgen.

Det fanns inte en enda stol ledig i salen när de över 70 åhörarna tog plats i Sinnet på Värmlands museum. Det satt folk i fönstersmygarna och längst bak i salen stod de som kom för sent för en sittplats.

– Jag tror att poesin har många intressenter. Det är många som skriver och som är intresserade av att lyssna. Sedan kanske temat också kan vara lite lockande, Lennart Wettmark, Karlstads bokcafé

Poesiuppläsningen på museet var resultatet av en uppmaning till allmänheten att dikta på temat Världen och jag. Sexton personer anammade uppmaningen.

– Jag tror många har så mycket inom sig som de skulle vilja dela med sig av men som kanske inte vågar. Vi krossar väl varandra lite grand med stora namn och förväntningar på hur det ska vara. Men här är det ju ett snitt av människor som har något att förmedla, säger Carin Asplund som skrivit ett av bidragen till diktinsamlingen.

– De flesta männsikor skriver väl på något vis. Om de får en chans att komma hit och visa upp sig så är ju det en fantastisk möjlighet, säger Anders Johan Borgström som hör till de allra yngsta medverkande diktarna.

Det är ju väldigt god uppslutning, över 70 personer. Vad tycker du om det?

– Det är betydligt mer än vad jag trodde. Jag är ganska chockad, faktiskt. Jag antog att det skulle komma människor, men så här många, nej, säger Anders Johan Borgström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer