Polisassistent Mikael Blomberg tycker att det är dåligt att en del bilister inte respekterar hastighetsbegränsningarna. Foto: SVT

Polisen försöker stävja fortkörning i Nordvärmland

Publicerad

Var tredje bilist som passerade Ambjörby körde för fort när polisen genomförde en trafikkontroll där under en förmiddag. Kontrollen var en del i polisens satsning på att stävja fortkörningen på riksväg 62.

Under måndagsförmiddagen satte polisen upp en trafikkontroll på 50-sträckan genom Ambjörby i Nordvärmland. Och trots att måndagar inte är någon riktigt trafikintensiv dag så skrevs det ut en hel del böteslappar.

– Ungefär 30 procent av de vi mätte upp körde för fort, säger polisassistent Mikael Blomberg.

”Det är bedrövligt”

Någon sammanställning av det totala antalet utskrivna böter hade inte trafikpolisen hunnit göra när de lämnade kontrollplatsen. Men att det generellt går för fort på 50-sträckorna genom Klarälvdalen är uppenbart för polisen.

– Det är bedrövligt att man inte kan respektera hastighetsbegränsningarna här uppe. Det är dessutom väldigt väl skyltat, säger Mikael Blomberg.

Utökad polisnärvaro

Trafikkontrollen i Ambjörby var en del i polisens arbete med att minska antalet trafikbrott i norra Värmland. Den 24 januari, som var en stugbytardag på skidanläggningarna, åkte 120 fortkörare fast under fyra timmars trafikkontroll i Likenäs.

I samband med den kontrollen lovade polisen utökad närvaro i Nordvärmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.