Polisen: Lastbilen körde mot färdriktningen

Uppdaterad
Publicerad

Den lastbil som misstänks ha orsakat dödsolyckan i Grums under lördagskvällen körde mot färdriktningen innan olyckan inträffade. Polisen uppger att de larmades ut redan innan dödsolyckan eftersom lastbilen då kört på ytterligare ett fordon innan den vådliga färden tog stopp vid Valnäsmotet – där en man i 50-årsåldern miste livet.

– Vi fick in ett samtal strax före dödsolyckan från en bilist som haft en sammanstötning med lastbilen, berättar polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Polisen skickade ut patruller för att få stopp på lastbilsekipaget, som enligt uppgift, framfördes väldigt vingligt över stora delar av vägbanan. Men polisen hann aldrig fram förrän dödsolyckan var ett faktum. Vid Valnäsmotet söder om Grums var den vingliga färden över. Där kom lastbilen över i fel körfält och kraschade in i en personbil.

– En man i 50-årsåldern omkom och en kvinna i 20-årsåldern skadades svårt, säger Lars Hedelin.

Även lastbilschauffören skadades i olyckan och vårdas nu på sjukhus. Han är gripen och misstänks för grovt rattfylleri, grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och smitning.

I videon ovan får du en bild av hur olyckan gick till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.