Polisen satsar inför helgen

Uppdaterad
Publicerad

Den första juliveckan är intensiv för polisen i Värmland. Tre stora arrangemang pågår – det största rallycrossen i Höljes 20 mil från Karlstad.  Och det här kräver en intensiv planering för Värmlandspolisens ledning.

– Vi tar ut större antal timmar per polis när vi nu har stora evenemang i Värmland. Sen får vi kompensera det när det är lugnare i länet, berättar polisens kommenderingschef Christer Lööf.

Nu pågår i Värmland dragspelsstämman i Ransäter med många besökare, musikfestivalen Putte i Parken i Karlstad och längst uppe i Värmland EM i rallycross i Höljes. Det arrangemanget kan locka upp till 30.000 besökare.

Och mitt i denna intensiva period vill också vanliga poliser ha semester. Men Christer Lööf räknar med att klara alla tre arrangemangen, men bävar en del för om det värsta skulle hända.

– Det skulle vara väldigt påfrestande om vi skulle drabbas av en större olycka eller ett grovt brott. Då tvingas vi prioritera de resurser vi har och se om vi kan ta in poliser som är lediga, fortsätter Christer Lööf.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.