Polis på plats efter misstänkt mordförsök: ”Vi har ganska klart för oss vad som har hänt, men inte varför” Foto: SVT

Polisen utreder grovt våldsbrott i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 16:36 fick polisen larm om ett grovt våldsbrott vid en pizzeria Kristinehamn. Ärendet rubriceras som försök till mord/dråp.

När polis och räddningspersonal kom till platsen hittades en man i 50-årsåldern.

– Personen är förd med mycket allvarliga skador till sjukhus. Läget betecknas som kritiskt, säger Lars Hedelin, presstalesperson för polisregion Bergslagen.

Koppling till lokalen

Enligt polis på plats ska den skadade ha koppling till lokalen där brottet inträffade. Mannen ska ha åsamkats svåra skador med någon form av tillhygge.

Hundpatruller är med i sökandet efter gärningsmannen/gärningsmännen, och en teknisk undersökning har inletts.

– Vi pratar med vittnen. Vi har ganska klart för oss vad som har hänt, men inte varför. Det är det vi får utreda, säger Lars Hedelin.

Ännu ingen gripen

Vid 21-tiden på tisdagskvällen var ännu ingen gripen.

– Jag vill inte kommentera något kring misstänkta just nu. Vi är i ett läge just nu så att vi får hålla på det, säger Lars Hedelin, presstalesperson för polisregion Bergslagen.

Lovande utredningsläge

Klockan 22.00 på kvällen meddelade polisen att läget fortfarande är allvarligt med den 50-årige mannen, men att man har godare förhoppningar om ett gripande.

– Just i detta nu är ingen gripen, men utredningsläget är bra, säger Lars Hedelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.