Foto: TT

Polisen varnar för nya bedrägerier: ”Mejlar och uppger sig vara från Blocket”

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har den senaste tiden blivit lurade på pengar på köp- och säljsajten Blocket. Nu varnar polisen allmänheten för bedragarna.

Polisen i region Bergslagen har fått in flera anmälningar om bedrägerier där privatpersoner har lurats på pengar i samband med främst bilförsäljningar.

I klippet ovan berättar Katarina Hagström, utredare vid Bedrägericenter i polisregion Bergslagen hur bedrägerierna går till och hur man ska agera om man blir utsatt.

Mejlat från falsk Blocketadress

Den som först uppgett sig vara köpare har sedan mejlat från en falsk e-postadress och uppgett sig vara från Blocket och via vidare instruktioner lyckats få privatpersonerna att betala stora summor på en betalningssajt för utlandsbetalningar.

Polisen uppmanar nu allmänheten att vara uppmärksam på mejl med uppmaningar att gå in på en utländsk betalningstjänst samt kontakta Blocket och försäkra sig om att det verkligen är de som är avsändare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.