Stefan Haster söker efter brännbara vätskor med specialtränade polishunden Mette. Foto: Camilla Gustafsson SVT

Polisen har en teori om hur branden i Sunne sommarland startade

Publicerad

Idag sökte polisens tekniker efter brandorsaken i resterna av den lagerbyggnad där man tror branden startade. Till sin hjälp hade de polishunden Mette och Elsäkerhetsverket.

– Vi har gjort intressanta fynd, säger kriminalinspektör Thomas Hertzberg.

Med hjälp av nioåriga schäfertiken Mette som är tränad för att nosa upp brännbara vätskor och en expert från Elsäkerhetsverket sökte polisen idag på platsen där man tror att branden startade. Undersökningen ledde till fynd som kan förklara hur branden startade.

– Vi har gjort ett intressant fynd, som kommer att skickas till Nationellt forensiskt centrum för analys, säger Thomas Hertzberg.

SVT Värmland fick en pratstund med hundföraren Stefan Haster. I klippet berättar han hur han och Mette arbetar med en sådan här händelse. 

”Vi har en arbetshypotes”

Polisen har nu en arbetshypotes baserad på dagens fynd och om den stämmer ligger inget brottsligt bakom branden, men det krävs vidare undersökningar innan man kan vara säker.

– Inget tyder på att något brott ligger bakom branden, men vi jobbar vidare förutsättningslöst och tittar på flera olika tänkbara scenarier. Det kan ju ta en helt annan vändning, säger Thomas Hertzberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.