Foto: Joakim Andersson

Pölsas vrålåk kan bli ditt

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan den bli din. Den slitna gamla polisbilen i kultförklarade filmen Smala Sussie från 2003. Men du får vara beredd på att lägga upp 180 000 kronor för att få köpa den.

– Bilen i sig har ju inget värde, den är ju rostig och så. Den har ju haft ett hårt liv sedan 70-talet, men eftersom den har varit med i en film hålls värdet uppe, säger ägaren Joakim Andersson i Väse utanför Karlstad.

I åtta år har Joakim Andersson ägt bilen. Det är en Chevrolet Impala från 1968. Han berättar att han köpte den av en kompis som efter viss påtryckning gick med på att sälja.

– Jag fick ett vill ha-begär när jag såg filmen. Jag gillar den stilen på bilar, säger Joakim Andersson.

”Haft den och festat i”

Direkt efter köpet gjorde han i ordning den så att den gick att besikta och använda, men all renovering har varit under bilen och inget är gjort på utsidan, enligt Joakim Andersson.

– Jag har använt den ute och haft den och festat i. Jag har även haft den på utställningar, berättar han.

Varför ska du sälja den nu då?

– Jag har inte riktigt tid längre, jag har fått tre barn och använder den inte.

Stort intresse

Sedan i fredags eftermiddag, då han lade ut en annons på internet, har många hört av sig och är intresserade av att köpa.

– Ett 40-tal är det kanske, så vi får se om den blir såld nu till helgen.

Men 180 000 kronor, det låter mycket?

– Gamla kända raggarbilar har ett högt värde, förklarar Joakim Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.