Pontus Tidemand vinner i Rally Turkey WRC2 Foto: @World/Toksport WRT

Pontus Tidemand vinnare i WRC 2 i Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand segrade i VM-rallyt i Turkiet och har nu tagit ledningen i det totala WRC 2-mästerskapet.

– Det känns fantastisk att komma i mål och veta att vi har säkrat poängen vi kom hit för, säger Pontus Tidemand efter målgången, i ett pressmeddelande.

Helgens specialsträckor i Rally Turkey gick inledningsvis inte Pontus Tidemands väg. Punkteringar ställde till det under fredagens körningar men under lördagen valde Tidemand en försiktigare approach. Det hjälpte honom att knappa in på ledaren, fransmannen Adrien Fourmaux.

– Det kanske verkade för försiktigt, men erfarenheten säger att det är det enda sättet att tackla det här rallyt. Man måste snabbt bedöma när man ska pusha och när man ska använda huvudet, säger Pontus Tidemand i pressmeddelandet.

Punktering gynnade Tidemand

Under lördagen drabbades istället ledarbilen av punktering och Pontus Tidemand och kartläsaren Patrik Barth tog över ledningen. Efter fyra sträcksegrar av sex möjliga hade värmlänningen lagt sig i en betryggande ledning och ledde med så mycket som en och en halv minut.

Söndagen bjöd förarna på en prövande specialsträcka, en fyra mil lång och stenig sådan.

– Att starta med en så lång sträcka var tufft som attans med damm och stenar överallt, men vi mer eller mindre cruisade genom den med god marginal eftersom vi hade tiden på vår sida, säger en nöjd segrare.

Pallplats i samtliga VM

Han lyckades ta ytterligare två sträcksegrar i tillägg till de fyra han tog under lördagen.

I och med segern tar Pontus Tidemand ledningen i det totala WRC 2-mästerskapet. Han kan konstatera att han haft en bra säsong hittills med pallplats i samtliga VM-tävlingar han deltagit i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.