Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pizzor i napolitansk stil bakades i Årjäng till stöd för Ukraina

Pop-up-pizzeria till stöd för Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen bakades 150 pizzor av fem olika sorter i en tillfällig popup-pizzeria i Årjäng. Detta för att dra in pengar till stöd för den ukrainska befolkningen.

Filip Hjert och Kirill Nilsson har bestämt sig för att göra vad de kan för att dra in pengar till stöd för Ukraina, och samtidigt ge Årjängsborna en chans att visa sitt stöd.

Alla pengar från försäljningen går oavkortat till stöd för utsatta i Ukraina.

Filip är född och uppvuxen i Årjäng, men bor numera i Stockholm där han jobbar som designer. Kirrill är från Ukraina, men har bott i Sverige sedan 2013 och jobbar till vardags som bland annat festivalarrangör.

– Jag har direktkontakt med krigsdrabbade och ser deras lidande, säger Kirill Nilsson.

Samlas in till hjälporganisationer

De har också fått bidrag från flera lokala aktörer, både företag och privatpersoner. Bland annat har en lokal livsmedelsbutik sponsrat med nästan alla ingredienser till pizzorna.

Pengar som kommer in fördelas via kontakter till lokala hjälporganisationer i Ukrania.

– Vi har redan fått in omkring 19000 kronor i stöd från olika företag och privatpersoner. Pizzaförsäljningen idag hoppas vi ska dubbla de pengarna, säger Filip Hjert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.