Det våras för båtägarna

Uppdaterad
Publicerad

Väntar du på båtplats i Karlstad? Då ser det nu lite ljusare ut. Karlstad kommun har fått tillstånd att bygga vid Pråmkanalen.

Kommunens får lov av Mark- och miljödomstolen i Vänersborg att bygga en ny brygganläggning utmed Pråmkanalens västra strandkant.Anläggningen kommer att bestå av två sektioner flytbryggor och tre fasta bryggdäck. Kommunen håller på att göra om Tyggårdsviken från industriområde till ett centralt stadsområde och den nya brygganläggningen väntas bli en del av planerade bostadsområden, gatustråk och det torg som är tänkt att finnas i viken. Att öka tillgängligheten till vattnet är också ett av syftena med de nya bryggorna.

Nästan 300 i kö

I kommunen finns idag cirka 1800 båtplatser. Enligt kommunen står för närvarande runt 280 personer i kö för en båtplats och med de nya bryggorna kommer  man få fler båtplatser till förfogande för de som vill ha en. Kostnaden för bygget är grovt beräknat till någonstans mellan 1-2 miljoner kronor.

Byggandet av den nya anläggningen ska ske inom fem år från det att domen vunnit laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.