Foto: Janne Danielsson/SVT

Lekpremiär i SVT för Björn Ling

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det premiär för SVT:s nya fredagsunderhållning ”Alla för en” där Karlstadsbon och artisten Björn Ling medverkar som frontfigur i orkestern och som tävlingsledare i två musikmoment.

Björn A Ling har en betydelsefull roll i ”Alla för en”  som ansvarig för musiken och side kick till programledaren Katrin Sundberg,  bland annat känd för sin roll som Häxan Surtant i barnprogrammet med samma namn.

I den nya fredagsunderhållningen tävlar två lag med kända profiler i kluriga frågor inom musik, tv, film och all sorts populärkultur.

Skrattade hejdlöst

– När jag stod i studion så skrattade jag hejdlöst varje kväll, säger Björn Ling.

De tio program som ska sändas i höst spelades in mellan den 6 augusti och 3 september och krävde intensiva förberedelser eftersom Björn fick klartecken i mitten på juni.

– Det var kort om tid för jag skulle lära mig och arrangera 200 låtar tillsammans med kapellmästaren, berättar Björn.

Flera stora utmaningar

I tävlingen finns åtta olika moment. De två moment som är rena musiktävlingar leder Björn tillsammans med bandet. Han hanterar också flera olika instrument. Han förklarar att en av de största utmaningarna har varit att förkovra sig i alla typer av musik som förekommer i programmet.

– Det var också en utmaning att hålla fokus under de långa inspelningsdagarna, förklarar Björn Ling.

Han tror också att ”Alla för en” kan gå hem i stugorna.

– Programmet passar hela familjen och jag själv älskar den här typen av program, säger Björn.

I premiäravsnittet ställs Vanna Rosenberg, Edward af Sillén och David Sundin mot Wiktoria Johansson, Boris René och Robin Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.