Premiären av rallycrossen i Höljes hotas av snön, som ännu ligger kvar. Foto: TT.

Premiären i Höljes hotas av snön

Publicerad

Säsongspremiären av Rally X Nordic den sjätte maj på Höljesbanan är i fara. Orsaken är all snö som täcker banan och att det fortfarande är kalla nätter.

– Vi behöver få bort snön och få marken fri för att tjälen ska  gå ur marken så smältvattnet kan rinna undan, säger Christer Jönsson som är tävlingsledare för  Finnskoga MK.

Klubben kallar till möte

På onsdagen tog lokala företagare tag i problemet och började skotta undan snön med olika maskiner och i kväll ska klubben ha möte för att bland annat diskutera läget inför premiären. Det finns ett alternativt datum i maj, men det är inte en bra lösning, enligt Christer Jönsson.

– Fortum varnar för att tappningen från Höljesdammen kommer att öka på grund av vårfloden. Det innebär att grundvatten trycks upp genom sandmarken som banan ligger på, säger Christer Jönsson. Även om vi har en pumpanläggning så går det inte att hålla undan vattnet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer