Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Legitimerade psykologen HG Storm ger sin syn på mannen som misstänks lagt sin sambo i frysboxen i deras gemensamma hem i västra Värmland Foto: Ulrica Olsson/SVT

Psykologen om misstänkta frysmordet

Uppdaterad
Publicerad

Den man som är misstänkt för bland annat mord, efter att en kvinna hittats död i hemmet i västra Värmland, ska enligt försvarsadvokaten Stefan Liliebäck ha haft kvinnan i frysen sedan 2018. Mannen har erkänt brott mot griftefriden och grovt gravfridsbrott, men nekar till mord.

Men det faktum att mannen haft en kvinnan, troligen sin tidigare sambo, död i frysboxen under flera år gör att många ställer sig frågan: Vem kan göra något sådant?

Psykologen HG Storm tror att det handlar om en antisocial personlighetsstörning.

-  När man tittar på just den här mannens brottshistoria är han är dömd för en rad olika brott – allt från våldtäkt till trafikförseelser. Det följer inget mönster, utan rätt gränsöverskridande, vilket i sig är ganska ovanligt, säger han.

Hör mer hur psykologen resonerar i klippet.

Udda beteende

Han konstaterar att även om den misstänkte mannen ännu inte är dömd handlar det om ett udda beteende.

– För det allra flesta skulle det vara väldigt obekvämt att veta att det ligger en död människa i frysen därhemma. Hur man kan leva vidare ett normalt liv med den vetskapen är också märkligt, säger HG Storm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta frysmordet

Mer i ämnet