Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Putte i Parken växer fram

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag börjar musikfestivalen Putte i Parken på Norra fältet i Karlstad. Idag informerade bland annat arrangören och polisen om säkerheten under evenemanget.

– Vi har ett bra samarbete med bland annat polisen, säger festivalgeneralen Niclas Lagerstam.

Det är många flitiga händer som arbetar på Norra fältet under tisdagsförmiddagen. Några bygger scen, andra jobbar med att sätta upp väggar på något som ser ut att bli ett öltält. Scenerna byggs på samma ställe som förra året, skillnaden är att arrangören har minskat storleken på festivalområdet en aning.

– Så jag tror att man kommer uppleva det som en mer slimmad festival, säger festivalgeneralen Niclas Lagerstam.

Filmar för att dokumentera

Arrangören samarbetar med Karlstads kommun, räddningstjänsten och polisen för att göra festivalen trygg. Under en pressträff idag berättade polisen att de mestadels kommer att röra sig på platsen i uniform och reflexvästar. De kommer också att vara utrustade med kameror för att kunna dokumentera särskilda händelser vid behov, precis som för ett år sedan.

En åtgärd som är ny för i år är att Infanterigatan mellan södra Råtorp och hemvärnsgården vid infarten till avfallsanläggningen är avstängd under festivalen. Det kommer finnas parkering vid Tingvalla friidrottsarena och även vid Tingvalla Isstadion.

Rekommenderar cykel

– Men vi rekommenderar besökare att antingen ta någon av specialbussarna som är uppmärkta med Putte i Parken, eller att cykla till området, säger polisinsatschefen Sonny Nilsson.

Väderprognosen de kommande dagarna gör festivalgeneralen Niclas Lagerstam på gott humör.

– Jag tror att det blir god uppslutning. Men det viktiga är inte att de kommer många, utan att de som kommer trivs, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.