Foto: Johan Nilsson, Francisco Seco TT/AP

Rådjur dog i krock med cyklande kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En högst ovanlig trafikolycka inträffade under lördagsförmiddagen i Kristinehamn. En kvinna i 20-årsåldern kom cyklande och krockade med ett rådjur i en korsning i de centrala delarna av staden. De smällde ihop så kraftigt att rådjuret dog.

En person som stod bredvid såg olyckan och ringde polisen.

– En anmälare ringer oss och berättar om det här och att rådjuret skulle ha dött. Vi åker normalt inte på rådjursolyckor men den här var så ovanlig, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg till TT.

När polisen kom dit visade det sig att rådjuret mycket riktigt hade dött och personal från kommunen kallades dit för att ta hand om det. Kvinnan klarade sig med skrapmärken.

Stefan Wickberg har länge arbetat som polis men säger att han inte upplevt något liknande.

– Det är ingen vanlig viltolycka på något sätt, jag har nog aldrig varit med om det tidigare. Jag har sett olyckor mellan bil och rådjur och där bilen haft ganska stora skador men där rådjuret sprungit till skogs.

Han antar att olyckan kommer att räknas in i viltolycksstatistiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.