Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Karlstads nattöppna bensinmack vid Nobelkorset kommer att stänga på helgnätterna på grund av skadegörelse, brandfara och försämrad arbetsmiljö för personalen. Stationen har blivit ett tillhåll för bilburen ungdom och problemen har bara ökat. – Problemet är att skadegörelsen har ökat jättemycket på sista tiden, säger butikschefen Mia Hallgren. Foto: SVT

Raggare – en säkerhetsrisk vid bensinmack i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads legendariska nattöppna bensinmack vid Nobelkorset kommer att stänga på helgnätterna på grund av skadegörelse, brandfara och försämrad arbetsmiljö för personalen. Stationen har blivit ett tillhåll för bilburen ungdom och problemen har bara ökat.
– Problemet är att skadegörelsen har ökat jättemycket på sista tiden, säger butikschefen Mia Hallgren. Det är alltid mycket trasiga saker varje helg.

– Det är städning i flera timmar efter dom för det ser ut som en soptipp och attityden mot min personal har blivit bedrövlig, säger Mia Hallgren.

– Vi kommer att stänga både butiken och hela stationsplanen. Det gör att man inte kommer att kunna komma in på området, säger Fredrik Holmqvist, distriktschef på Shell/St1.

Röker och skjuter fyrverkerier

Nu blir det stängda bommar till anläggningen. En gång var det här bussbolaget GDG:s anläggning med busstation och många olika bensinbolag. Numera finns bara Shell här och några snabbmatsställen. Efter årtionden av nattöppet, stängs nu macken på helgnätterna av säkerhetsskäl.

– Vi har ju rökförbud på hela stationsplan, ändå står folk och röker medan dom tankar, säger Mia Hallgren.

– Det är incidenter hela tiden, säger Lennart Hynynen, kommunpolis i Karlstad.

Han fortsätter:

– Det röks och konsumeras en hel del alkohol. Vi har exempel på att dom skjuter fyrverkeripjäser bland pumparna också.

Ofta berusade

Grannarna i de närbelägna hyreshusen störs också av de motorburna och ofta berusade och högljudda ungdomarna. Men när nu Shell stänger sin bensinstation så är risken stor att helgfesterna i stället flyttar någon annanstans i Karlstad.

– Risken är ju överhängande att problemet nu skjuts åt något annat håll, säger kommunpolisen Lennart Hynynen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer