Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spana in veterantraktorerna som deltog i rallyt i Gunnarskog. Foto: Johan Hedlund/SVT

Rally med veterantraktorer – folkfesten tillbaka i Gunnarskog

Publicerad

2016 kördes det första veterantraktorrallyt i Gunnarskog och succén var omedelbar.

På lördagen var evenemanget tillbaka efter pandemiuppehåll och tangerade deltagarrekordet.

Besökarna riktade många nyfikna blickar på veterantraktorerna som stod uppradade mitt i Gunnarskog inför starten av rallyt. Kraven för att få delta är enkla: Du måste ha en traktor – och den måste vara minst 40 år gammal.

Gensvaret var i vanlig ordning stort och 35 traktorer kom till start i tävlingen som sträckte sig över tre mil med en slinga runt sjön Gunnern.

I videon ser du många av de traktorer som deltog och hör deltagaren Henrik Jonsson berätta om sin Bolinder-Munktell 36 från 1954.

Inte viktigt att vinna

Någon kamp om att komma först i mål handlade det inte om.

– Det är inte alls viktigt att vinna utan att visa upp vad man har och ha trevligt, säger Rolf Nordling i arrangörsstaben.

Traktorrallyt arrangerades av Arvikabygdens LRF i samarbete med Gunnarskogs bygdelag, Studieförbundet vuxenskolan och Arvika kommun.

Den frivilliga anmälningsavgiften och inträdet från arranngemanget går oavkortat till behövande i Ukraina genom Röda Korset.

Henrik Jonsson framför sin Bolinder-Munktell från 1954. Foto: Johan Hedlund/svt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.