Rallyt satsar för större publik

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Rallyt storsatsar för att locka en större publik. Nya kringaktiviteter är ett sätt.

Svenska Rallyt storsatsar för att locka en större publik. Nya kringaktiviteter är ett sätt. Det blir bland annat skotershow på travbanan och Anna Book med kör på Stora torget i Karlstad. Och arrangörerna räknar med 150 miljoner tittare som följer sändningarna över hela världen. 

90 ekipage med förare från 21 nationer är i dag anmälda till Rally Sweden, som i år startar redan på onsdag i nästa vecka med målgång lördag. Rallyt följs av 100 miljoner tittare i sändningar och i år räknar man med ännu fler fler.

– De är djärva och tror att vi kan komma upp i 150 miljoner tittare redan i vinter och det är ju fanastiska siffror som är svårt för oss att ta in. Och en nationell täckning med SVT satsning med livesändningar, säger Glenn Olsson, vd Rally Sweden.

Intresset är stort för WRC ocvh WRC2-klasserna, men också för den historiska klassen där det väntas en rafflande duell mellan Stig Blomkvist och Petter Solberg. En klass med bilar som är tillverkade mellan 1961 och 1985.

– Intresset för historiska klassen är mycket stort. Många kommer bara för att se den, säger tävlingsledaren Hasse Joansson  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rallyt i Värmland 2014

Mer i ämnet