Glenn Olsson, vd för Svenska rallyt, är i nuläget inte orolig för att fler sträckor ska strykas. Foto: SVT

Rallyts vd kommenterar de inställda sträckorna

Publicerad

Igår kom beskedet att det trots snöbristen kommer att bli ett rally-VM. Efter att internationella bilsportförbundet inspekterat sträckorna har man beslutat att köra ett kortare rally med färre sträckor. Något som Svenska rallyts vd Glenn Olsson säger givetvis kommer att påverka ekonomin.

– Vi säljer mestadels av våra biljetter i tävlingsveckan så det är svårt att säga hur mycket vi kommer att förlora. Men att vi kommer tappa någon krona har vi varit medvetna hela tiden i takt med att vi sett väderutvecklingen.

Fler förändringar i form av fler inställda sträckor kan enligt vd:n bli aktuellt om det blir fortsatt mild väder – men detta får man avvakta och se.

– De sträckorna som vi har i tidsplanen nu, som banan baseras på, är de sträckorna där vi har snö och is på – och i nuläget är jag inte orolig för de sträckorna även om vi får mildare väder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2020

Mer i ämnet