Johan Kristoffersson och Anton Marklund gör gemensam sak. Foto: Johan Ejeborg

Kristoffersson redo för VM-premiären

Publicerad

Johan Kristoffersson kom trea i förra årets rallycross-VM. Nu hoppas han kunna förbättra sin placering, i ny bil och i nytt team.

Johan Kristoffersson är mitt uppe i förberedelserna inför VM-premiären i Portugal i mitten av april.

– Vi börjar med den helt nya bilen nu, testar lite. Sedan har vi några fler testdagar som kommer bli otroligt viktiga inför premiären i Portugal. Det ska bli riktigt kul, säger Johan Kristoffersson.

Team med Marklund

Han bildar team med Anton Marklund och känslan är bra inför premiären med den nya bilen.

– Det känns bra tycker jag. Jag tycker vi kommer väl förberedda och det ska bli kul att börja jobba med Anton och se om vi kan lära något av varandra, utvärdera bilen och pusha varandra framåt, säger Johan Kristoffersson.

”Kommer att lyckas bra”

Jonas Kruse, expertkommentator på SVT, tror att Johan Kristoffersson har stora möjligheter att förbättra sitt resultat från förra året, då han slutade trea.

– Han är mer erfaren. Han har kört rally hela vintern, han är väl förberedd, van att köra bil och sammanslagningen av teamen tror jag också gynnar Kristoffersson. Han får en ännu bätttre bil, teamet är redo och chaufförerna är bland de två bästa. De kommer att lyckas bra, säger Jonas Kruse.

Hög lägstanivå viktigast

Vad är det framför allt som måste fungera den här säsongen för att slutresultatet som du vill ha ska bli verkligt?

– Jag tror det är otroligt många team nu som har en hög högstanivå, så jag tror det är viktigast att ha en hög lägstanivå och inte ha några plumpar i protokollet. Då tror jag att man kan samla på sig många poäng och komma högt i tabellen innan året är slut, säger Johan Kristoffersson.

VM-premiären körs i Portugal 15-17 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.