Under onsdagen inleds rättegången i Värmlands tingsrätt mot den 21-årige man som misstänks ha utsatt tolv barn för olika typer av sexualbrott på nätet, bland annat våldtäkt. Foto: SVT

Rättegång mot misstänkt pedofil – värmländska barn offer

Publicerad

Under onsdagen inleds rättegången i Värmlands tingsrätt mot den 21-årige man som misstänks ha utsatt tolv barn för olika typer av sexualbrott på nätet, bland annat våldtäkt. Offren kommer från Värmland, Stockholm, Jönköping, Gävleborg och Västerbotten.

Den åtalade mannen, som är hemmahörande i Gävleborgs län, greps den tredje december i fjol.

Kontakt via chatt

Mannen som är 21 år gammal ska ha använt sig av sociala medier och internetplattformar för att komma i kontakt med barnen. Bland annat har han förmått barnen att filma sig själva nakna och i samband med det utföra sexuella handlingar mot sig själva. De yngsta offren var åtta och nio år gamla.

21-åringen åtalas för bland annat grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande, barnpornografibrott samt våldtäkt.

Rättegången är utsatt till sex dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.