Räven raskar över greenen

Publicerad

Att man skjuter bort bollen ut i terrängen – det har nog de flesta golfare varit med om någon gång.
Att man hittar på diverse ursäkter för att dölja sitt fulspel är säkert heller inte ovanligt.
Att man skyller på att räven har tagit bollen, när den faktiskt gjort det, är en historia som alla helt säkert inte köper.

– Första dagen tog räven tre bollar för mig. Men det var ingen som trodde mig när jag berättade det, säger Anders Noaksson.

Han spelar ofta golf på Bryngfjordens golfbana i Karlstad men att vara med om att en räv helt kallt springer in på banan och snor bollen, det är inget han varit med om förut.

– Jag höll hårt i klubban om den skulle få för sig att springa på mig. Den var kanske bara fem meter från mig men verkar ju inte alls vara folkskygg. Aggressiv var det inte heller, den bara tog bollen och stack.

Han fortsätter berätta:

– Andra dagen var min tjej med på banan. Jag sa till henne att ”nu ska vi se om räven kommer”. Hon verkade skeptisk. Då la jag ut en boll som lockbete och räven hade förmodligen suttit och lurpassat för den kom fram direkt och snodde åt sig bollen vilket jag också hann filma med min mobilkamera.

Väljer skitbollar

Anders berättar att det är fler spelare han pratat med som sett räven på banan och fått sina boll stulna av den tjuvaktiga räven.

Du spelar inte med dina dyraste bollar då på hålen du vet att räven håller till vid?

– Nä, det gäller att välja skitbollar vid de hålen.

Vad tror du räven gör med alla bollar?

– Vet inte, han kanske samlar på dem i sitt gryt. Om jag kunde hitta det där grytet skulle jag aldrig mer behöva köpa några bollar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer