– Jag tycker vi fått bra valuta för pengarna, säger fastighetschefen Annette Andersson. Foto: SVT

Regionen satsar miljoner på nya möbler trots underskott

Uppdaterad
Publicerad

Region Värmland gör en storsatsning på att köpa nya möbler till Regionens hus i Karlstad – bland annat till chefer och politiker. Pris 1,8 miljoner kronor.
– Det kostar pengar att köpa in möbler och annan utrustning för den här typen av verksamhet, säger Annette Andersson, fastighetschef vid Region Värmland.

Det som Regionen köpt är bland annat bord, stolar och förvaringsskåp till ett 40-tal arbetsplatser. Det är möbler till sammanträdesrum, så kallade touch down-utrymmen och vissa gemensamhetsutrymmen.

Här finns till exempel också flera sittpuffar och ett antal soffor, de dyraste kostar 69 000 kronor styck.

– Vi har ju använt oss av det avtal vi upphandlat där vi ställt miljökrav och hygienkrav, säger Annette Andersson.

Vill inte kommentera

Det är den tidigare regiondirektören som tagit beslut om möbelinköpen och den politiska ledningen har gett fastighetschefen uppdraget.

Regionråden i den politiska ledningen i Värmlandssamverkan låter hälsa via en politisk sekreterare att ingen av dem är beredd att kommentera möbelinköpen idag.

Hör mer om möbelinköpen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer