87-årige Gunnar Port passade på att ta sin tredje vaccindos mot covid-19. Foto: SVT/Jenny Eriksson

Regionens drop-in-lösning uppskattas av de äldre

Uppdaterad
Publicerad

Efter stora svårigheter med telefonbokningen av vaccinationstider har Region Värmland öppnat drop-in-mottagningar runt om i länet för personer över 80 år som vill ta tredje dosen covid-vaccin och vaccin mot säsongsinfluensan.

– Det gick väldigt fort och smidigt, säger 87-årige Gunnar Port från Karlstad som passade på att ta sin tredje dos mot covid-19 på CSK idag.

När Region Värmland öppnade bokningen för den tredje dosen vaccin mot Covid-19 för personer över 80 blev telefonbokningen överbelastad och många äldre blev frustrerade över den långa telefonkön. För att underlätta för de äldre som inte vill eller kan boka tider digitalt erbjuds därför drop-in-mottagning. Under allhelgonahelgen är det öppet på Centralsjukhuset och Karolinen. 

– En del har svårt med datorer och därför erbjuder vi det här. Nu hoppas vi att de hittar hit också, säger Cia Karlsson, sjuksköterska och sektionsledare på centralsjukhusets drop-in-mottagning.

I klippet hör du Gunnar Port och Ove Persson från Karlstad som passade på att gå på drop-in på lördagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.