Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera fastigheter har skadats i samband med regnovädret som har härjat i Värmland bland annat under natten till måndag. Foto: Samarth Katiyar/SVT

Regnovädret orsakade flera vattenfyllda källare i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Flera fastigheter drabbades av översvämningar i regnovädret i Säffle kommun under måndagen. Det hade samlat sig uppemot 20 centimeter vatten i källare på vissa fastigheter.

– I vissa fall har det runnit vatten från gatan, i andra fall har det dämpat via golvbrunnar i källaren, säger Erik Martinsson, VA-ingenjör i Säffle och Åmål.

Under natten till måndagen regnade det kraftigt i Värmland vilket har resulterat i översvämningar runtom i länet. Säffle drabbades, där 10-12 fastigheter fick vatten i sina källare.

SVT Nyheter Värmland har pratat med några av boendena i området som bekräftar att de hade vatten i sina källare under förmiddagen framtill lunch innan de fick hjälp av räddningstjänsten att forsla bort det.

Ovädret Hans

En annan person säger att det händer att hen får vatten i sin källare när det regnar mycket eftersom avloppssystemet inte klarar av den mängd vatten. Och det finns risk att fler fastigheter kan drabbas senare under dagen.

– Vi försöker komma fram till orsakerna för att de här fastigheterna inte ska drabbas igen, säger Erik Martinsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: tre tips på saker du ska tänka på som villaägare vid översvämning. Foto: SVT/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ovädret Hans

Mer i ämnet