Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s nyhetsredaktion i Karlstad söker nu reporter. Är det dig vi söker? Ta chansen att söka! Foto: SVT

Reporter till SVT Nyheter i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s nyhetsredaktion i Karlstad söker nu reporter. Är det dig vi söker? Ta chansen att söka!

Vad vi erbjuder dig

Nu söker vi en reporter till vår redaktion i Karlstad. I dialog med vår publik letar vi efter berättelserna som berör och engagerar. Vi vill vara nära och göra den lokala publiken mer nyfiken och insatt. Vårt uppdrag är att bevaka, granska och rapportera och samtidigt lyfta områdets lokala frågor i SVT:s riksrapportering.

Vårt berättande är huvudsakligen rörlig bild och vi gör det primärt för vår onlineplattform, SVT Nyheters app, men också i våra dagliga tv-sändningar.

Vem vi tror att du är

Du är en driven nyhetsjägare som vill vara först med att berätta nyheter.

För att söka den här tjänsten vill vi att du har:

  • Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet
  • God lokalkännedom om Värmland
  • Publicistisk erfarenhet
  • Körkort

Det är meriterande om du dessutom har:

  • Erfarenhet av att arbeta med rörlig bild, filma och redigera
  • Kunskap om och nätverk i målgruppen 20-40 år
  • Erfarenheter som kan bidra till att vi kan ge en bredare bild av vårt bevakningsområde

SVT:s lokala nyheter strävar efter att ge vår publik flera perspektiv i vår nyhetsrapportering. Vi ser ständigt över hur vi kan bredda redaktionens kompetenser och nätverk. Berätta därför gärna för oss i din ansökan om hur du med dina erfarenheter kan bidra till vår redaktions arbete, och beskriv gärna vad du saknar i vår rapportering idag.

Vad den här tjänsten innebär

Du levererar nyheter från ax till limpa. Du tar initiativ till egen journalistik och driver din egen utveckling. Du blir en viktig del av redaktionen i Karlstad. Kväll och helgarbete ingår. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan

Du ansöker via länken nedan och i din ansökan vill vi att du skickar in cv där du kan styrka dina meriter samt ett personligt brev där du berör dina kunskaper och erfarenheter.

Kontakt

Har du frågor om anställningen kontakta redaktionschef Susanne Junkala. Fackliga frågor besvaras av Rino Rotevatn (SJF). Samtliga nås via växeln 08-784 00 00.

Placeringsort

Karlstad

Sista ansökningsdag

2022-05-31

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.