”Respekten för rättsväsendet försvinner”

Uppdaterad
Publicerad

Jägaren Set Olsson är beviken över den inställda jakten.

Set Olsson, vice ordförande i Ovansjö viltvårdsområde, är en av de jägare som jobbat hårt med att arrangera jakten. Han trodde inte det var sant när han hörde att jakten var inställd.  Under gårdagskvällen skulle han och elva andra representanter för jaktlagen i området haft ett möte för att planera inför jakten. Men mötet blev av en helt annan karaktär.

– Alla var ganska bittra när de gick ut i från mötet.  Vi är ju vana att bli behandlade med respekt i vårt vanliga dagliga liv,  men det här är över gränsen när de gör så här. Varje år blir det så här, det är bedrövligt, säger han.

Varg i Värmland

Har lagt ned mycket jobb

Ett hundratal jägare skulle idag ha samlats på platsen där Set nu står helt ensam. Mycket jobb har lagts ner för att få till jakten, säger han.  Allt från att gå ut med information och organisera alla jägare till att ploga skogsbilvägar. Ett sånt här beslut, som dessutom kommer så sent, gör att respekten för rättväsendet försvinner, menar han.

– Alla markägare i Värmand har fått en spark i skrevet av när de gör så här, så ser jag på det, säger han.

Jägareförbundet kommer att överklaga Förvaltningsrättens beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Värmland

Mer i ämnet