Efter att ha varit borta ett år är nu Ramona Karlsson tillbaka bakom ratten. Foto: Linn Malmén/TT

Revanschsugen Ramona Karlsson tillbaka

Publicerad

Ett år har hon varit borta. Nu, efter föräldraledigheten, är hon laddad och körklar igen.

Hon har redan kört en tävling i norska Grenland. På lördag är tävlar hon för första gången på ett år på värmländsk hemmaplan, Westombanan i Arvika, där säsongens första RallyX Nordic-tävling på svensk mark körs.

– Att vara tillbaka känns jättekul och dessutom att få köra i Arvika, det är ju nästa hemma, säger Ramona Karlsson.

Målet för Ramona Karlsson är att ta sig till seminfinal.

– Det är klart att en finalplats i Arvika inte vore fel, men det blir tufft.

Ringrostigheten försvann

Under året som hon varit hemma har det inte blivit mycket körning, men den lilla ringrostighet hon först kände försvann snabbt. Däremot säger hon att det märks att utvecklingen rent tekniskt gått fort när hon varit borta.

– Det märks hos de andra teamen att utvecklingen gått jättefort. Vi har väl inte de modernaste grejerna i bilen, men det är ju jag bakom ratten som ska göra jobbet, det är så det ska vara, säger Ramona Karlsson.

RallyX Nordic i Arvika inleds redan på fredagen. Då ställer MK Team Westom ut ett antal tävlingsbilar på torget i Arvika. Tävlingen startar kl 10.30 på lördag och direktsänds i SVT1 samt SVT Play mellan 15.00 och 17.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.