Eslövspelaren Li Wen Xi spelade en match i herrligan, en match som Storfors inte anser att man kan räkna. Foto: TT

RF behandlar inte Storfors protest

Publicerad

Riksidrottsnämnden tar inte upp den protest Storfors Bordtennisklubb lämnade in efter förlusten i damernas SM-final.

– Jag tycker det är märkligt, säger Storfors tränare Anders Hulth.

Klubben hävdar att motståndarna, Eslöv, använde en icke behörig spelare i finalserien. Men Riksidrottsnämnden beviljar inte prövningstillstånd.

– Jag tycker det är märkligt. När jag berättade för spelarna trodde de inte att det var sant, de sa ”Sverige som är så strikt annars”, säger Storfors tränare Anders Hulth.

LÄS MER: Storfors protesterar efter SM-finalen

Protesten handlar om Eslövspelaren Li Wen Xi, som enligt Storfors bordtennisklubb inte har spelat de fem matcher i grundserien som krävs för att man ska få spela i slutspelet. Li Wen Xi har spelat fyra i Pingisligan A och en match i herrarnas fjärdedivision och det är den sistnämnda matchen som Storfors BTK menar inte ska räknas.

Inget grovt fel

Svenska Bordtennisförbundet har tidigare avslagit protesten och enligt Riksidrottsförbundets stadgar krävs prövningstillstånd för att Riksidrottsnämnden ska ta upp ett tävlingsärende. Prövningstillstånd beviljas bara om det handlar om ett grovt formfel vid handläggningen av ärendet i specialdrottsförbundet eller om beslutet fattats i strid med gällande regler. Riksidrottsnämnden anser dock inte att Storfors protest uppfyller dessa krav och beviljar därför inte prövningstillstånd.

– Vi trodde ju verkligen att fallet skulle prövas och det här är ju faktiskt ett stort fel. Men vi får acceptera beslutet och gå vidare. Vi har ju aldrig varit ute efter guldet, det har mer varit en principgrej, säger Anders Hulth.

LÄS MER: Storfors föll i finalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.