”Vi ska göra vad vi kan”, lovar riksdagsledamoten Mikael Dahlqvist efter mötet i Deje. Foto: Andre Penner/AP

Riksdagsgruppen informerades om myggen i Deje

Publicerad

Den värmländska riksdagsledamoten Mikael Dahlqvist fick på fredagen information om myggproblematiken i Deje av Forshaga kommun.
– Jag har stor förståelse för de svårigheter som de boende har och tar med mig informationen, säger han efteråt.

Riksdagsledamoten Mikael Dahlqvist besökte Deje för att prata med invånarna. Tillsammans med kommunalråd Per Lawén åkte han runt till de områden som bedömts vara mest gynnsamma för översvämningsmyggen.

– Jag har stor förståelse för de svårigheter som de boende har, och jag tar med mig informationen. Vi ska göra vad vi kan för att få till de beprövade bekämpningsmetoder som finns. Frågan har varit uppe på högsta nivå i Stockholm och det finns en samsyn i frågan, säger Mikael Dahlqvist.

– Jag är glad att riksdagsgruppen lyfter upp frågan, säger Per Lawén. Det är viktigt att staten hjälper kommunerna att lösa den här problematiken, så att vi nu kan få till en bekämpning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer