Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är otroligt kul” – hör distriktsidrottschefen Thomas Sundenhammar och Riksidrottsförbundets ordförande Anna Iwarsson. Foto: Eric Liljestrand/SVT

Riksidrottsförbundets ordförande om barn- och ungdomsidrotten: ”Otroligt glädjande siffror”

Publicerad

Riksidrottsförbundets ordförande Anna Iwarsson besökte Karlstad för att diskutera barn- och ungdomsidrottens framtid i Värmland. Hon är mycket stolt över att den nu vuxit sig starkare i länet – men påpekar också att det finns mycket kvar att göra för flera idrottsgrenar.

Thomas Sundenhammar, distriktsidrottschef för Värmland, är mycket nöjd över statistiken de nu kan redovisa. Däremot håller han med Anna Iwarsson om att arbetet inte kan sluta här.

– Det är otroligt kul att barn- och ungdomsidrotten nu återhämtar sig i Värmland. Dock finns det flera andra idrottsgrenar som fortfarande behöver hjälp. Kampsport, skyttesport och parasporten har fortfarande problem med deltagartillfällen, säger han.

Vissa idrotter har inte återhämtat sig efter pandemin

Det finns flera olika anledningar till varför vissa sporter inte lyckats återhämta sig efter pandemin. Brist på lokaler och medlemmar som inte har återvänder är två av anledningarna.

– Deltagaraktiviteten sjönk dramatiskt under pandemin. Dessutom upplever var fjärde förening begränsning till sina anläggningar och idrottsmiljöer, vilket gör att de inte kan välkomna eller uppgradera sin verksamhet för att bli så inkluderande som möjligt, säger Anna Iwarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.