Foto: TT

Risk för gräsbrand i Värmland

Publicerad

SMHI har utfärdat en risk för gräsbrand i Värmland under söndagen och måndagen. Vid lunchtid på söndagen fick räddningstjänsten i Karlstad rycka ut och släcka en gräsbrand på fotbollsplanen vid Klasmossens IP.

Just nu har SMHI utfärdat en risk för gräsbrand i hela länet. I norra delen av länet bedöms risken som stor och likaså på vissa områden i södra delen. I södra Värmland i övrigt bedöms risken som måttlig. Risken är utfärdad för söndagen och måndagen.

Fotbollsplan i Karlstad brann

Klockan 12.13 på söndagen fick SOS alarm ett telefonsamtal om en gräsbrand på Klasmossens IP. När räddningstjänsten kom dit brann ett område på cirka 10x10 meter. Branden kunde släckas snabbt och räddningstjänsten blötlade kanterna runt planen.

Varje år är risken för gräsbrand stor under våren när fjolårsgräset torkar upp. Det leder till att bränder lätt kan uppstå och spridas i det torra gräset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.