Roger Moore blev 89 år gammal. Foto: TT

Roger Moore död – blev 89 år

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Roger Moore, kanske mest känd för sina tolkningar av spionen James Bond och i rollen som ”Helgonet”, har avlidit i cancer. Det meddelade hans familj i ett uttalande på tisdagen.

Moore slog igenom i rollen som Simon Templar i tv-serien Helgonet 1962. Så småningom skulle han också spela allas favoritspion James Bond i inte färre än sju Bond-filmer, den meste Bond genom tiderna, innan han avslutade sin spionkarriär i filmen ”Levande måltavla” från 1985.

Roger Moore i rollen som superspionen James Bond. Foto: TT

LÄS MER: Skådespelaren Roger Moore är död

För en del värmlänningar var Roger Moore inte bara känd från vita duken. Som gift med en värmländska, Kristina Tholstrup från Hammarö, reste han ofta till länet och så sent som 2015 välkomnades paret när de landade på Karlstad flygplats.

På tisdagen meddelade Roger Moores familj att han avlidit efter att under en lång tid kämpat mot cancer. Roger Moore blev 89 år gammal. Han avled i sitt hem i Schweiz omgiven av sin familj.

LÄS MER: Roger Moores karriär i bilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.