Foto: SVT

Roland Jonsson i Torsby utesluts ur SD

Publicerad

Sverigedemokraten Roland Jonsson, som sitter i kommunfullmäktige i Torsby, utesluts ur partiet.
– Det handlar om kommunikationsplanen. Man kan inte vara frifräsare och agera lite som man vill, säger Runar Filper, riksdagsledamot och ordförande för partiet i Värmland.

Vi har förgäves sökt Roland Jonsson för en kommentar.

Han har tidigare sagt till SVT att det var den personvalskampanj han bedrev inför kommunvalet i september 2018 som partiet inte accepterat, samtidigt som han före valet uttryckte i Torsbybladet att han skulle samarbeta med SD som kommunfullmäktigeledamot, men sa ingenting om att bli medlem i partiet.

Roland Jonsson valdes trots det in i kommunfullmäktige i Torsby genom ett antal personröster. Han var då inte medlem hos Sverigedemokraterna.

Nu har han varit medlem i Sverigedemokraterna och suttit som i kommunfullmäktige för partiet sedan valet.

När Roland Jonsson blev ett personärende i partiets medlemsutskott i januari i år sa han att han tänker sitta kvar i kommunfullmäktige i Torsby oavsett om han blir utesluten ur partiet eller ej.

Det skulle innebära att han nu blir politisk vilde i kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer