Rolls-Royce köps upp av norskt företag

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att norska Kongsberg tar över den marina delen av Rolls-Royce i Kristinehamn, det skriver Nya Kristinehamns-Posten idag.

Enligt Nya Kristinehamns-Posten gjordes köpet upp i slutet av förra veckan och köpesumman landade på 5,8 miljarder svenska kronor. Någon gång under första kvartalet 2019 ska själva övertagandet vara avklarat.

– Köpet av Rolls-Royce Marine gör oss till en mer komplett leverantör till den marina industrin. Det är en industri som stadigt globaliseras och som just nu befinner sig i en tid av ekonomiska och marknadsmässiga förändringar, säger Kongsbergs koncernchef Geir Håøy till Nya Kristinehamns-Posten.

Det är ungefär 3600 anställda som arbetar på den marina delen av Rolls-Royce. Av dem arbetar cirka 200 i Kristinehamn och 1600 i Norge.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.