Christian Holm Barenfeld (M) Foto: SVT

Holm Barenfeld (M) ”Osakligt och osmakligt”

Uppdaterad
Publicerad

Att intressenter fick komma in på Granbergas äldreboende samtidigt som anhöriga stoppas på grund av coronapandemin väckte känslor hos många anhöriga. Nu vill socialdemokraterna att upphandlingen avbryts men Christian Holm Barenfeld (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Karlstad, tycker att det utspelet är osmakligt.

Socialdemokraterna i Karlstad vill att att upphandlingen av vårdboendena Fryken på Rud, Gruvan i gamla posthuset och Granberga i Väse ska avbrytas och att privatiseringen av vårdboende ska stoppas. I  ett pressmeddelande från socialdemokraterna i Karlstad står det bland annat:

”Pandemin skapar stor oro i hela samhället och utgör ett särskilt hot mot den äldre befolkningen. Att i denna situation utsätta de äldre, deras anhöriga och berörd personal för en privatisering anser vi oerhört anmärkningsvärt och obegripligt. Att dessutom riskera smittspridning genom att bryta mot besöksförbudet är en skandal.”

Christian Holm Barenfeld (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Karlstad, är dock kritisk till socialdemokraternas utspel och anser att socialdemokraterna beskriver situationen på Granberga på ett felaktigt sätt.

-  Intressenter som varit i lokalerna på Granberga har inte varit i kontakt med vårdtagare och bedömningen om vilka som fått komma in och inte har varit medicinsk och inte politisk.  Vi tycker att det är tråkigt att man nu använder coronapandemin och människors rädsla för att stoppa en politisk process som man velat stoppa länge.  Det är både osakligt och osmakligt, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer