Så firades nationaldagen i Grums

Publicerad

Nationaldagen firades på många håll i Värmland – inte minst i Grums där Årets Eldsjäl uppmärksammades och det bjöds på såväl nationaldagsbakelse som landshövding och drillflickor.

Sveaparken i Grums fylldes av flaggor och ballonger och nationaldagsfirande Grumsbor. Gruvöns musikkår och Slottsbrons drillflickor inledde firandet där det bland annat bjöds på kaffe och nationaldagsbakelse och barnen kunde få glittertatueringar.

Såväl Sveriges nationalsång som Värmlandsvisan ljöd över parken. Landshövding Kenneth Johansson höll nationaldagstal och han tycker att nationaldagsfirandet börjar bli riktigt bra.

-Vi kan göra mycket mer men jag tycker att runt om i de Värmländska kommunerna så händer det mer och mer. Man säger välkommen till nya medborgare och man skapar mötesplatser och man får tillfälle och stanna upp och tänka på vad som är av stor betydelse för vårt samhälle – det tycker jag är viktigt, sa landshövdingen.

Hör Årets Eldsjäl berätta

Förutom nationaldagen firades också Årets Eldsjäl i Grums. Priset gick till Bo Tegestam för hans 50 år långa engagemang i FUB, föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna. Han blev överrumplad och rörd över utmärkelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer