Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Som föreningsutvecklare jobbar Richard Morero med att föreläsa för föreningar i Värmland för att skapa tryggare arbetsmiljö för domarna. Foto: Maria Haglund/SVT

Så jobbar Värmlands fotbollförbund med domarnas arbetsmiljö

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsdomarnas arbetsmiljö är fortsatt utmanande, det slår Svenska fotbollförbundets årliga undersökning fast. I Värmland jobbar förbundet aktivt med att utbilda föreningar och deras medlemmar för att förbättra arbetsmiljön.

Anna Nyberg har dömt fotboll i nio år men blev nyligen för första gången diskriminerad av en manlig fotbollsspelare. Spelaren fick ingen bestraffning mer än en muntlig varning.

– Vi har ett regelverk att förhålla oss till, där står det inget om att man måste tacka domaren efter matchen, säger Richard Morero, föreningsutvecklare på Värmlands fotbollförbund.

Skapar värdegrund

Som föreningsutvecklare jobbar Richard Morero med att föreläsa för föreningar i Värmland för att skapa en tryggare arbetsmiljö för domarna.

– Jag tror inte att någon förening har i sin värdegrund att behandla domare respektlös, säger han.

I klippet berättar Richard Morero mer om hur förbundet jobbar med utveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.