– Jag tycker att det är fint att ha festivalen i den här övergångsperioden, efter sommaren och när mörkret börjar falla. Det är så plötsligt när det händer, säger Lin De Mol, projektledare för Arvika ljus. Foto: SVT

Så ska Arvika ljus lysa upp höstmörkret

Publicerad

Nu har konstfestivalen Arvika ljus invigts för andra året i rad och kommer att pågå ända in i december. Konstverken har placerats ut på flera ställen i Arvika centrum och har i år skapats av både svenska och internationella konstnärer.

– Det är ju perfekt att ha en ljusfestival här i Skandinavien. När man bor här är den där längtan efter ljus en stor del av ens psyke tror jag. Så det är viktigt att jobba med ljus och göra någonting med mörkret, säger projektledaren och konstnären Lin De Mol.

För att kunna visa konsten har den ideella föreningen Kolonin, som ligger bakom projektet, samarbetat med många lokala aktörer som hjälper till med att sponsra, ger tillgång till sina lokaler och bistår med material och teknik.

Konstverken har placerats ut på olika platser mitt i centrum – starta klippet för att höra resonemanget bakom idén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.