Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi ser allvarligt på kritiken, säger Göran Karlström är medicinsk ledningsansvarig för Region Värmland. Foto: SVT

Så svarar regionen på Ivo-kritiken

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan berättade vi att Centralsjukhuset i Karlstad fick skarp kritik av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Brister har medfört allvarliga vårdskador och risk för allvarliga vårdskador, enligt Ivo.

– Vi uppfattar att vi har för få vårdplatser, det duckar vi inte för, säger Göran Karlström är medicinsk ledningsansvarig för Region Värmland.

Under måndagen höll Region Värmland en presskonferens med anledning av den kritik som Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, riktade mot den somatiska specialistvården på Centralsjukhuset Karlstad i en rapport förra veckan.

Kritiken kommer efter att Ivo gjort en nationell tillsyn av samtliga regioners sjukhusvård i år, där man tittat särskilt på vårdplatser och bemanning.

Skälet för beslut

Ivo anser att Region Värmland inte planerat eller organiserat verksamheten vid Centralsjukhuset Karlstad utifrån det faktiska behovet av vårdplatser.

– Vi tar allvarligt på kritiken men vi har gjort åtgärder som vi tycker att Ivo inte har tagit hänsyn till, säger Göran Karlström.

Hör mer i klippet ovan om vilka åtgärder som Regionen arbetar med för att komma till rätta med bristerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer