Foto: Therese Fjellman/SVT

Så vill de blågröna i Karlstad utveckla Skutberget

Uppdaterad
Publicerad

Vad ska hända med friluftsområdet Skutberget i Karlstad? Efter att det stod klart att det inte blir någon Muminpark har det varit ganska tyst om vad som ska hända istället. Men idag kallade den politiska ledningen i Karlstad till presskonferens om vilka framtidsplaner som finns.

Än så länge är det mycket lösa planer och kommunen öppnar nu för att olika aktörer, alltifrån föreningar till företag att komma med förslag. I stora drag handlar det om att satsa på tre hus med tre olika inriktningar.

Den gamla gården Fintatorp som håller på att renoveras, ska bli Kulturens Hus. 

– Här ska man till exempel kunna ordna kurser i byggnadsvård, säger Monika Bubbholtz (MP). Skutbergsgården ska bli Barnens Hus med fokus på rörelseschema friluftsliv.

Motionscentralen ska få ett lyft

Den gamla motionscentralen blir kvar som Hälsans Hus och ska rustas upp.

Nästa vecka får tjänstemännen i kommunen i uppdrag att undersöka vilka satsningar som är genomförbara och vad det skulle kosta. I mars nästa år hoppas politikerna kunna presentera mera konkret vad som ska hända med området.

Hör kommunalråden Per-Samuel Nisser (M) och Erik Nilsson (KD) hur politikerna resonerar kring Skutberget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.