Joachim Nordström, regionansvarig Tier, berättar om deras förbättringsplaner. Foto: SVT/pressbild Tier

Elscooterföretaget: Användarna måste ta ansvar

Uppdaterad
Publicerad

Användarna måste ta ansvar och respektera både trafikregler och föreskrifter vad det gäller parkering. Det säger Joachim Nordmark, regionansvarig på Tier Mobility, som hyr ut elsparkcyklar i Karlstad sedan i somras.

Elscootrarna har orsakat problem sedan de dök upp på Karlstads gator, men de har också välkomnats med stor glädje av användarna och det råder ingen tvekan om att de är här för att stanna, menar Joachim Nordström.

– Det är supertydligt att det finns en efterfrågan och vi har en hög användargrad i Karlstad.

Drar ner inför vintern

I slutet av sommaren etablerade sig Tier i Karlstad och i nuläget har de cirka 300 elsparkcyklar på plats. Inför vintern kommer man dra ner på antalet och även ytan där de kan köras. Samtidigt jobbar företaget tillsammans med kommunen för att förbättra trafikproblemen och förebygga olyckor.

I klippet svarar Joachim Nordström på vilket ansvar de tar för att förbättra situationen och förebygga olyckor.

Sänkta hastigheter och skyltar

Karlstads kommun föreslår en rad förbättringar för att lösa de problem som elscootrarna orsakar. Enligt Joachim Nordström är Tier enbart positiva till förslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.