Säffle är först i hela landet med det nya bussprojektet men redan nu planeras fler liknande satsningar. Hör mer i videon. Foto: SVT

Säffle blir först i Sverige med unikt trafikkoncept

Publicerad

Ett nytt busskoncept lanserades i Säffle idag.

Bussen kommer varken ha en bestämd tidtabell eller linjesträcka. Istället kommer den vara anropsstyrd och åker genom Säffle vid namn ”Linje X” från och med 1 november. 

– Linjen skapas utefter hur man har bokat, säger Markus Bergman, trafikchef regionbuss i Region Värmland.

Idag lanserade Värmlandstrafik tillsammans med Nobina det unika färdmedlet på Stortorget i Säffle. Som den första av sitt slag i Sverige bokas bussen av resenärerna via en app eller genom att ringa in och kommer vara tillgänglig alla dagar i veckan, förutom söndagar. 

– Säffle är först ut i hela landet och det är vi väldigt glada för. Vi hoppas att det gör att fler vill åka med kollektivtrafik, Jesper Johansson (MP) kollektivtrafiknämndens ordförande i Region Värmland.

Säffle är först i hela landet med projektet men redan nu planeras fler liknande satsningar. Hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.