Robin Dahlén och Christian Karlsson pekades som barn felaktigt ut och dömdes för mordet på Kevin i Arvika 1998 – först flera decennier senare friades bröderna. Foto: SVT

”Kevinfallet” ska leda till ny utbildning i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Kursen handlar om att förstå närståendes perspektiv för att förebygga psykisk ohälsa.

– Jag vet att Kevin aldrig kommer tillbaka, men om vi kan hjälpa andra människor till en förändring i deras vardag, oavsett bakgrund, oavsett vad som hänt, känner jag att vi är en bra bit på rätt väg, säger Kevins pappa Patrik Skog.

Företrädare för Arvika kommun har haft flera samtal med Annika Karlsson (mamma till bröderna i Kevinfallet), Patrik Skog (pappa till Kevin) och Andreas Slätt (författare till ”Berättelsen om Kevinfallet”) om hur man tillsammans kan förebygga psykisk ohälsa.

Det har främst handlat om hur närståendeperspektivet kan stärkas genom att integrera teori och forskning med upplevelser från verkliga livet.

En serie föreläsningar

Dialogen har lett till att parterna, tillsammans med ABF Värmland, kommer att anordna en föreläsningsserie om närståendeperspektivet.

– Här har vi kunskap från livet genom Annikas och Patriks upplevelser som anhöriga. Vi behöver ta vara på deras lärdomar genom åren. Den är föreläsningsserien är ett steg i rätt riktning, säger Peter Söderström, (S), kommunalråd i Arvika i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet