Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Källvik, ordförande i Säffle köpmannaförening och Ica-handlare, är initiativtagare till överenskommelsen: Hör honom berätta om varför de inte har polisanmält alla brott tidigare. Foto: Sayed Parwani/SVT

Samarbete ska skapa trygghet i Säffle kommun

Publicerad

I slutet av september skrevs en trygghetsöverenskommelse i Säffle kommun. Det innebär att kommunen, näringsidkare, fastighetsägare och polis ska samarbeta – för att göra kommunen tryggare.

– Det har varit lite krångligt att anmäla alla brott som vi utsätts för, säger Stefan Källvik, ordförande i Säffle köpmannaförening och Ica-handlare.

Grundtanken är att skapa en tryggare miljö i Säffle eftersom det har varit stökigt i centrum. Det har bland annat märkts av i flera butiker.

– Istället för att bara reagera också agera i frågan. Jag fick reda på via Ica-handlarnas förbund att den här trygghetsöverenskommelsen gjorts i andra kommuner och slagit väl ut. Jag tyckte att det kunde vara jättebra för Säffle för att ta det ett steg till, säger Stefan Källvik, som kommit med initiativet.

Kommunalrådet välkomnar trygghetsöverenskommelsen

Det kommer att vara träffar kontinuerligt och avstämningar med hur det ser ut i samhället. Men också hur de kan jobba förebyggande med civilpersoner, föreningen och organisationer som inte skrivit under.

– Det är ett jättevälkommet initiativ från Ica-förbundet och Säffle köpmannaförening med trygghetsöverenskommelsen. Det är för att stärka tryggheten för våra invånare, besökare och butikerna, säger Markus Bäckström (C), kommunalråd i Säffle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.