Foto: SVT

Samtal till Kvinnojouren i Karlstad ökar

Uppdaterad
Publicerad

De senaste fem åren har antalet samtal till Kvinnojouren i Karlstad ökat stadigt. Nu behövs mer personal för att hinna med alla samtal.

Samtalen till Kvinnojouren i Karlstad har ökat från 746 samtal år 2015 till 1194 samtal nu fem år senare. På Kvinnojouren i Karlstad tror man att metoo-rörelsen och den mer öppna debatten har lett till att fler söker hjälp.

–  Våldet och hur det kan se ut har uppmärksammats väldigt mycket och det tror jag har skapat en igenkänningsfaktor mer än när man har pratat om det mer abstrakt, säger Elisabeth Björk, ordförande för Alla kvinnors hus och Kvinnojouren i Karlstad.

Elisabeth Björk: ”Vi börjar nå ett maxtak”

Eftersom samtalen har ökat ser man nu på Kvinnojouren att personalen inte riktigt räcker till.

– Nej, vi gör ju inte det eftersom det är en stadig ökning och vi inte har haft möjlighet att öka vår personalstyrka i samma takt så börjar vi nå ett maxtak och hoppas att vi kan få lite mer stöd, säger Elisabeth Björk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer